Log pÃ¥      English      Telefonbog     Contact Webmaster    
 
Kompetencer
Eksperimentel forskning
MicroCT
MRI
QCT
Molekylær ortopædi
Klinisk forskning
Sundhedsøkonomisk Evaluering
Database og registre
Fondsstøtte
Samarbejde
Historie
Individualized MRR
CEspine - Clinical Project
Studenterundervisning
Eksperimentel forskning

Den eksperimentelle enhed i den ortopædkirurgiske forskningsgruppe forsker på helt nye behandlingsmetoder, som endnu ikke er godkendt til brug på mennesker. De primære forskningsområder er forbedring af knogleheling og bruskforskning. Heri indgår forskning på kirurgiske metoder, implantatoverflader, slidpartiker, vækstfaktorer, stamceller og genterapeutiske metoder.

Enheden er samlet omkring det ortopædkirurgiske forskningslaboratorium på Århus Sygehus Nørrebrogade. Forskningslaboratoriet rummer biomekaniske testfaciliteter, et hårdtvævslaboratorium, en billeddiagnostisk enhed med mikroCT-scannere og en QCT-scanner, et klasse 1 cellelaboratorium til håndtering af genmodificeret materiale samt en ny konfokalmikroskopienhed.

 

Den eksperimentelle enhed samarbejder bredt med andre offentlige institutioner såvel som private virksomheder nationalt og internationalt.

En del af enhedens forskning er eksperimentel. Her forskes i behandlingsmetoder som er fundet lovende og gode i laboratorieforsøg og på cellekulturer, men som man endnu ikke ved nok om i forhold til at begynde at bruge det på mennesker.

De eksperimentelle forsøg foregår på Klinisk Institut, Skejby Sygehus. Alle gruppens eksperimentelle forskningsprojekter er godkendt af Justitsministeriet, og ledes af en forsker med særlig tilladelse til at gennemføre sådanne undersøgelser.

 
Stam Celler

En voksende del af enhedens forskning koncentrerer sig om forsøg i laboratoriet med stamceller. Her forskes i brugen af stamceller til at regenerere f.eks. brusk og knogle eller stamcellers respons på nye implantater med henblik på at udvikle nye behandlingsmetoder til mange forskellige sygdomme i bevægeapparatet.

Stamcelleforskningen foregår på Laboratorium for Molekylær Ortopædi, Århus Sygehus. Stedet er indrettet med et moderne genteknologisk klasse 1 celledyrkningslaboratorie, molekylærbiologiske teknikker (bla. Real-time PCR) og avancerede mikroskopimetoder (bla. konfokal mikroskopi). I samarbejde med iNANO råder laboratoriet over høj-opløsnings skanning elektron udstyr og nanoindentationsudstyr.

 
Calendar

Publications
Erythropoietin augments bone formation in a rabbit posterolateral spinal fusion model.
Rölfing JHD, Bendtsen M, Jensen J, Stiehler M, Foldager CB, Hellfritzsch MB, Bünger C.
Phenol Red Inhibits Chondrogenic Differentiation and Affects Osteogenic Differentiation of Human Mesenchymal Stem Cells in Vitro.
Lysdahl H, Baatrup A, Nielsen AB, Foldager CB, Bünger C.
Navigated percutaneous lumbosacral interbody fusion: a feasibility study with three-dimensional surgical simulation and cadaveric experiment.
Wang Y, Le DQ, Li H, Wang M, Bünger CE.
Orthopaedic Spinal Research      Aarhus University Hospital      Noerrebrogade 44      Building 1A      8000 Aarhus C      Phone: +45 7846 4133
Powered by SimpleNet CMS
Nike Air Max 1 Trainers Udsalg, Billige Nike Free New Black, Billige Nike Free 88 Games,