Log pÃ¥      English      Telefonbog     Contact Webmaster    
 
Kompetencer
Eksperimentel forskning
Klinisk forskning
Sundhedsøkonomisk Evaluering
Database og registre
Fondsstøtte
Samarbejde
Historie
Individualized MRR
CEspine - Clinical Project
Studenterundervisning
Klinisk Ortopædisk Forskningsenhed

Den kliniske ortopædkirurgiske forskningsgruppe er tværfagligt bestående af ergoterapeut, sygeplejerske, sundhedsøkonom, læger og lægestuderende. Vi har igangsat og gennemført flere randomiserede kliniske forsøg på Århus Universitetshospital i samarbejde med både nationale og internationale forskningsenheder. Alle kliniske forsøg er godkendt af Videnskabsetisk Kommité og forskningsenheden er godkendt af Datatilsynet.

En stor del af den kliniske forskning udspringer af en stor omfattende lænde-dese-database oprettet i 1993 med aktuelt 2.200 patientforløb.

Desekirurgi omfatter flere typer af stivgørende operationer f.eks. bagre dese med eller uden instrumentering, forreste dese med eller uden bagre dese. Alle typer er godkendte operationsmetoder, men evidensen for indgrebene er i dag ikke fyldestgørende og entydig. Desekirurgi er en veletableret behandling til patienter med mange forskellige lidelser f.eks. slidgigt i ryggen. Vi arbejder på at skabe bedre evidens for stivgørende kirurgi samt sikring af bedre patientselektion, for derved at kunne tilbyde den bedste behandling til den enkelte patient. Nogle patienter med slidgigt kan måske have gavn af indsættelse af discus protese, som er en relativ ny operationsmetode. Vi deltager i et multi-center studie til afklaring af discus protesens rolle i patientbehandlingen.

Meget af det igangværende forskning involverer spørgeskemaundersøgelser som lægger vægt på smerter, aktivitetsniveau og livskvalitet, hvilket undersøges både før og efter operation (kort- og langtidsopfølgning). Flere af de randomiserede studier sammenligner forskellige operationstyper og rehabiliteringen i efterforløbet.

Ud over dese-kirurgi forskes der i behandling af skolioser. Aktuelt er et klinisk studie specielt rettet mod patienter med skoliose-kurver, der progredierer hurtigt og kræver operativ behandling i en ung alder. Fokus er håndtering af vækstmuligheder samt bevaring af lungefunktion.

 
Calendar

Publications
Erythropoietin augments bone formation in a rabbit posterolateral spinal fusion model.
Rölfing JHD, Bendtsen M, Jensen J, Stiehler M, Foldager CB, Hellfritzsch MB, Bünger C.
Phenol Red Inhibits Chondrogenic Differentiation and Affects Osteogenic Differentiation of Human Mesenchymal Stem Cells in Vitro.
Lysdahl H, Baatrup A, Nielsen AB, Foldager CB, Bünger C.
Navigated percutaneous lumbosacral interbody fusion: a feasibility study with three-dimensional surgical simulation and cadaveric experiment.
Wang Y, Le DQ, Li H, Wang M, Bünger CE.
Orthopaedic Spinal Research      Aarhus University Hospital      Noerrebrogade 44      Building 1A      8000 Aarhus C      Phone: +45 7846 4133
Powered by SimpleNet CMS
Nike Air Max 1 Trainers Udsalg, Billige Nike Free New Black, Billige Nike Free 88 Games,